web designer • web developer • webmaster • web programmer

Om min portfolio

Hej och välkommen till mitt examensarbete i grundläggande webbdesign. Jag heter Vanja Anderson (vaan0001), och du får en närmare beskrivning av mig, på sidan ”om mig” (finns i huvudmenyn men också här).

Då jag har hållit på med webbsidor nästan från start (började på 90-talet) och kan grunderna i såväl HTML samt CSS, har jag valt att avancera portfolion lite genom att göra en responsiv design (design som anpassar sig efter storlek på skärm- eller webb­fönster­storlek). Det är inget som ska behöva påverka bedömningen av helheten, då jag lagt alla formatteringar för detta i en separat stilmall.

Jag har även övat Javascript — jättemycket Javascript! Det som blev kvar på min webbsida är sidomenyn, vars placering bestäms av js, visa bilder med hovereffekt, visa/göm grid samt javascript från övningarna.

Uppgifterna

Beskrivning av uppgift 1 lägger jag på en helt egen sida, se huvudmenyn, eller här. Uppgift 2 har också en egen sida, men bara för att det är lämpligt att den ligger där och för att de ska vara samlade. Uppgiften är inskickad separat!

Extra funktioner

Jag har gjort lite extra som man kommer åt från alla sidor: 1) visualisera proportionerna i Gyllene Snittet med min ”grid” som kan visas eller gömmas efter behag, 2) Responsiv design, som ändras efter skärmbredd.

Bild på katt
Mina fina kissar, Gordon & Ignatz. Slumpa ny.
För musen över miniatyrerna. Ta bort färgfilter.
kattbild kattbild kattbild kattbild kattbild kattbild