web designer • web developer • webmaster • web programmer

Om mig

Som jag skrev på startsidan — så heter jag Vanja Anderson — är 47 år gammal och har jobbat i mediebranschen (tryckt media) sedan 1985.

Jag bor i en förort till Stockholm, tillsammans med min son som går andra året i gymnasiet, och läser estetisk linje med fotografi som inriktning. Dessutom har jag (vi) två Devon Rex-katter, som ibland går mig på nerverna! Den ena, Iggy, är lite dampig — sitter aldrig still utan busar hela tiden... Gordon är den andre, han är den coola av dem men också lite lönnfet p.g.a. att han äter lika mycket som Iggy, men inte rör sig lika mycket på långa vägar.

Som jag också nämnde tidigare så har jag tränat ganska mycket på att göra webbsidor genom åren (sedan mitten av 90-talet). Och nu gjorde jag slag i saken — att utbilda mig inom webbutveckling — något jag velat göra länge och nu äntligen har blivit av :)

Förutom grafisk utbildning har jag utbildat mig i Grafisk formgivning på RMI-Berghs (numera Berghs School of Communication), gått konstutbildning (Medborgarskolan), diplomerad Webmasterutbildning (Folkuniversitetet) samt kurser i Adobe-program och WordPress.

På högskolenivå har jag sedan tidigare 7,5 poäng från Webbutveckling med HTML5 (Umeå Universitet) samt att jag parallellt med Webbutvecklarprogrammet går Databaser, HTML, CSS och skriptbaserad PHP-programmeringBTH.

Bild på mig
Här är jag :)  Ta bort färgfilter.