htmlphp logo

Redovisning av kursmomenten

Kmom01: Kom igång med HTML, CSS och PHP

Det var kul att skriva mina första php-koder! Jag har sneglat på PHP tidigare, men programmering tillhör inte det som jag har varit bra på... fast det kommer! Och det var inte särskilt svårt att förstå instruktionerna heller, bara att följa dem rakt upp och ner. Jag gjorde uppgiften bara lite mer avancerad genom att ändra utseende med hjälp av stylesheeten.

Valideringen funkade bra, med en liten varning om att html5 används! Den versionen är ju inte standard ännu. Jag hade en liten fundering på om alla dokumenten blev validerade samtidigt (alltså header.php, em.php samt footer.php) men fick föredömligt svar på den frågan på chatten! De slås alltså ihop till ett dokument! Det står ju så i instruktionerna och bok etc. men ibland hänger inte hjärnan med!

Error-hanteringen följde jag bara instruktionerna och det verkar fungera.

Dokumentet som visar källkod tycker jag var jätteintressant! Kan man få tillåtelse att använda denna fil senare i andra sammanhang?

Jag använder TextWrangler som editor. Testade JEdit men gled snart över i TextWrangler, som jag är van vid. Operativsytem: MacOsX 10.7.4. Som Ftp-klient använder jag FileZilla som jag gjort länge, men jag kopplade även upp mig med TextWrangler och sparade direkt mot servern. Webbserver: MAMP.

Vad gäller webläsare, så försöker jag att kolla i åtminstone Safari, FireFox, Chrome samt Opera. Explorer har jag svårt att kolla, eftersom den inte finns för Mac nuförtiden (vad jag vet!). Min favorit är dock FireFox med Firebug installerat!

//Vanja :)